Още днес ще вземем решение за обявяване на епидемична обстановка в

...
Още днес ще вземем решение за обявяване на епидемична обстановка в
Коментари Харесай

Кунчев обяви в кои области е най-вероятно да бъде обявена грипна епидемия до края на седмицата


Още през днешния ден ще вземем решение за оповестяване на епидемична конюнктура в Пловдив. Там към този момент учениците ще продължат да учат, тъй като процентът на отсъстващите не е доста висок. Вероятно ще се вземе решение и за спиране на образователния развой. Това съобщи основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев  Ангел Кунчев Д-р Ангел Кунчев е роден в Симеоновград. Средното си обучение е приключил в СОУ " Васил.

" Няма да бъде удължавана епидемиологичната конюнктура. Учениците в Бургаска област се връщат към естествени занятия. Освен разпространяването на вълната, към този момент имаме и първата област, която излезе ", добави той.

" Почти са достигнати епидемиологични стойности във Варна, Ямбол, София-област и Добрич. Много евентуално е те да са идващите до края на седмицата. Всички решения ги вземат щабовете на база на обстановката. Класическа картина. Бързо развиване. Другата седмица евентуално съвсем половина от областите в България към този момент ще бъдат в зараза. Ще стартират една по една, както Бургас, да излизат ", съобщи още доцент Кунчев.

По думите му, няма напън върху здравната система. Няма възрастова група, в която да няма случай на грип, уточни още основният държавен здравен контрольор. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР